Praktisch

Prinses Wilhelmina Fonds

Bij PWF krijgt U warmte, betrokkenheid en rust. U kunt binnen lopen waar U naast medepatiënten ook maatschappelijk werkers kunt ontmoeten. PWF biedt formeel en informeel contact en activiteiten zoals zangkoor, sociale hulp, creatieve workshop, transport, prothese, e.a.

Transport

Patiënten kunnen een beroep doen op PWF voor gratis vervoer naar en van het St. Elisabeth Hospitaal, voor zowel radio- als chemotherapie.

Patiënten maken tevens gebruik van het gratis transport voor deelname aan de diverse activiteiten van de vereniging ‘Patiënten, Afdeling Recreatie en Therapie’ van PWF.

Prothesebank

Er worden voornamelijk borstprothesen en speciale bh’s aan mastectomie-patiënten verstrekt. Zodra een patiënt op de hoogte gesteld wordt van zijn ziekte, wordt deze patiënt door het ziekenhuis of de chirurg verwezen naar de maatschappelijk werkers, voor de nodige informatie en begeleiding. Zoveel mogelijk wordt vóór de borstoperatie een noodpakket, bestaande uit een kussentje, een bal en een noodprothese door de maatschappelijke werker verstrekt aan de patiënt. Hiermee kunnen de patiënten na de operatie de nodige oefeningen doen en wennen aan de nieuwe situatie.

In de loop der jaren is de prothesebank van het PWF flink gemoderniseerd. De patiënten kunnen er ook terecht voor special zwemprothesen en modern badpakken.

Recreatie

De vrijwilligers van PWF organiseren regelmatig activiteiten voor de Vereniging ‘Patiënten, Afdeling Therapie en Recreatie’. Vanaf maandag tot en met vrijdag kunnen de patiënten in de ochtenduren voor activiteiten in het centrum terecht. Om aan activiteiten zoals handenarbeid, het spelen van domino, het organiseren van bazaar, zangkoor, theater, workshops zoals yoga, bewegingstherapie, te participeren.

Voedselpakketten

Patiënten die een chemotherapie ondergaan krijgen gedurende hun behandeling voedselpakketten.

Symposium

PWF organiseert regelmatig symposia om de bevolking bewust te maken over alles wat met kanker te maken heeft, waarbij lokale als internationale sprekers informatie geven.