Vereniging Recreatie Patiënten en Therapie

Prinses Wilhelmina Fonds

Sinds 1986 worden activiteiten georganiseerd voor kankerpatiënten. Elke woensdagochtend komt een aantal lotgenoten in de ochtenduren bij het gebouw van PWF bij elkaar om aan verschillende activiteiten te participeren en een paar fijne uurtjes door te brengen om zodoende hun ziekte te verlichten. Zowel vrouwelijke als mannelijke patiënten participeren aan de activiteiten.
Een groep van minstens 15 vrijwilligers helpen bij de verschillende activiteiten. Er wordt door een groep mannen op maandagochtenden domino gespeeld en tijdens de overige dagen kunnen de patiënten bijouterie, kralenwerk, en mozaïekstukken maken en ze krijgen handarbeidlessen. Al hetgeen de patiënten maken wordt tijdens de jaarlijkse bazaar verkocht.
Voor de patiënten worden ook activiteiten georganiseerd rond Valentijnsdag, karnaval, Kuaresma, Moederdag, Valentijnsdag, Thanksgiving ect, De patiënten hebben zelf ook meegedaan aan een Eigen Songfestival en ook modeshow. Ook worden er lezingen en speciale cursussen georganiseerd, bijv. om de patiënten bewust te maken hoe gezond en lekker te koken.